img
Onze expertise
Content management
Of de klantreis centraal staat, is niet meer de vraag. Maar hoe krijg je dat wereldwijd georganiseerd? En waar passend ook nog gepersonaliseerd? Uiteindelijk maakt de content je verhaal. Dat is wat je klant van je meekrijgt. Het is dus essentieel om hier aandacht aan te besteden.
Twee kanten

Sterker nog, content is zo’n groot en belangrijk onderdeel van je journey dat wij er twee kanten in zien:

  • Web- en touchpoint-contentmanagement
    Dit is het proces waarmee je het deel van de content dat voor je klant zichtbaar is visueel maakt en organiseert, outside-in bekeken. Hiervoor worden vaak termen als web contentmanagement (W-CMS) of journey management gebruikt. 
  • Productcontentmanagement
    Dit is het proces waarin je de productgerelateerde content organiseert zodat het op de verschillende touchpoints beschikbaar komt. Vanaf het ontstaan van het product totdat je het in de buitenwereld brengt. Productcontentmanagement is vaak initieel inside-out georiënteerd. Hierbij worden termen als Product Informatie Management (PIM), Digital Asset Management (DAM), Master Data Management (MDM) gebruikt. 
Contentmanagement op global scale slim organiseren
Aan de ene kant wil je global overzicht en support. Optimale re-use. Beheer en structuur. En aan de andere kant wil je marketeers de vrijheid geven om hun eigen campagnes en content te creëren. Want creativiteit is nodig om je klanten te blijven verrassen. In dit soort dilemma’s helpen wij je om de juiste afwegingen te maken en je processen slim in te richten. Hierbij zien we contentmanagement in een breder perspectief. Van branding, privacy en UX tot SEO en analytics: wij zijn specialisten met een holistische view.
Optimale ondersteuning customer journey

Jouw klanten waar ook ter wereld optimaal ondersteunen in hun koopoverwegingen. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. In elke stap van deze journey ondersteunen we je. We zorgen je website in verschillende talen beschikbaar, vindbaar en visueel aantrekkelijk is. Uiteraard volledig gepersonaliseerd. Als global enterprise heb je waarschijnlijk wel een beeld van welke technologieën hiervoor in aanmerking komen – en anders helpen we je daar graag bij. Maar wat dan? Hoe ga je dat enterprise webcontentmanagementsysteem (web-cms) zo inrichten dat je er de vruchten ook van plukt? En welke plek geef je het in de organisatie? Wat we maar al te vaak zien gebeuren is dat in de implementatie juist die kracht teniet gedaan wordt door een suboptimale inrichting.

intoAction weet hoe je vrijheid en structuur optimaal tot elkaar laat komen in deze context. Een website waar de marketeer en zijn agency hun verhaal in kwijt kunnen, maar wel gebouwd met globale elementen die helpen om dit snel, tegen zo laag mogelijke kosten, en compliant te realiseren. En last but not least: websites lanceren is één, maar hoe ga je om met de verantwoordelijkheid van al die sites die ‘leven’? Hoe houd je ook daar je boodschap actueel, en welke sites kunnen er eigenlijk offline? Wij weten dit optimaal voor je in te richten.

Met de achterkant aan de slag
Productinformatiemanagement wordt vaak benaderd vanuit toolperspectief: welk PIM/DAM-systeem kies ik? Maar het vraagstuk is veel breder. Het gaat om de verbinding tussen hoe je als organisatie georganiseerd bent (denk aan SAP-structuren) en hoe de klant jouw touchpoints bezoekt (denk aan menustructuren op je website). Je informatie zo organiseren dat je aan beide zijden vrijheid en beheersbaarheid houdt, is de basis van PIM/DAM. Externe factoren kunnen ook een reden zijn om met je PIM-/DAM-systeem aan de slag te gaan. Net als mergers en acquisitie, nieuwe marktstandaarden (zoals ETIM) of de aansluiting op datapools als GS1 en Icecat. Misschien ga je wel de stap zetten naar D2C of wil je je time-to-market verkorten. Daarbij gaat het er niet altijd om wat je zelf wilt of plant, we zien steeds meer dat afnemers van content vragen om een feed en of je je content naar hen kunt syndiceren. Vaak is het van groot belang om het zo makkelijk mogelijk te maken voor je afnemer, zonder zelf klem te komen zitten in ad-hoc-processen. Ook hierin ondersteunen wij je met specialistische expertise én een brede blik.
img
Onze klanten
Deze organisaties gingen je voor:
Partner logo
Partner logo
Partner logo
Partner logo
Partner logo
Partner logo
Partner logo
Partner logo
Aanpak
Specialisten die denken en doen
Samen met de stakeholders in jouw business ontwikkelen we een integrale aanpak, waarin we je businessdoelstellingen samenbrengen met marketing en technologie. Staat de aanpak eenmaal? Mooi, dan kunnen we die ook in de praktijk brengen. Want dat is typisch intoAction: de combi van capability building én digital activation.
Bekijk onze aanpak
Samenwerken
Heb je een ander vraagstuk?

Geen challenge is voor intoAction te complex.
Jouw vraag is ons vertrekpunt en jouw volgende
stap ook onze next destination.

img