img
Case Signify
Merkverandering Signify: van single naar multi brand strategy
In 2016 splitste Philips Lighting zich af van moederbedrijf Philips. Anderhalf jaar later stond een grote rebranding op de kalender. Aan ons de taak om binnen krap zes maanden alle websites en digitale touchpoints te voorzien van de nieuwe branding. En om de digitale organisatie te begeleiden van een single naar een multi brand strategy.
Klant: Signify

Digital Activation

Content management

Marketing insights and optimization

Marketing Automation

img
Top secret
Omvangrijke scope
Eén van de grootste uitdagingen tijdens dit project, was de omvangrijke scope. Zo moest de bestaande website deels worden overgezet naar een nieuw domein. Alle content rondom de producten van Philips Lighting bleven op de oude website. Maar alle corporate content kreeg een nieuw thuis met de volledig nieuwe merkidentiteit.
Gigantische hoeveelheid content
Voor dit dynamische project mochten we een gigantische hoeveelheid content verwerken. Naast tekst, visuals en fotografie voor tientallen pagina’s, waren er ook vertalingen voor maar liefst 72 verschillende websites nodig. Verder moesten we de content van pak ‘m beet 200 sites aanpassen, inclusief alle historische persberichten. Ook stond het volledig opnieuw inrichten van het e-mailmarketingpakket op de planning. Veel van die zaken konden pas op het laatste moment.
Dit zegt een collega
“Digital zit helemaal achteraan de ketting. Designs komen vaak laat op tafel. Je moet wachten op IT voordat je aan de slag kunt. En je hebt ook te maken met feedback van, in dit geval, 30 verschillende markten die gewend waren om allemaal zelf aan het roer te zitten. De wisseling naar een centrale messaging was voor hen behoorlijk schakelen.”
Maarten van Haperen, Managing Consultant bij intoAction
Aanpak
Impactanalyse & stakeholders betrekken
Om een project als dit in goede banen te leiden en te zorgen dat je zo’n strakke deadline haalt, hanteren we een vaste aanpak. In de eerste fase maken we een impactanalyse. Dat doen we echt proactief, want het is ontzettend belangrijk. We gaan na welke impact de veranderingen hebben op het gebied van IT, privacy, legal en de verschillende touchpoints. En we onderzoeken welke stakeholders daar allemaal bij betrokken zijn. Die mensen moeten allemaal on board zijn. Als je ze niet tijdig en volledig betrekt, dan levert dat steevast later in het project problemen op.
img
Agile
Duidelijke werkpakketten
Vervolgens zetten we een projectorganisatie op met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Daarna gaan we aan de slag met duidelijke werkpakketten. Zo’n werkpakket maakt inzichtelijk wat er allemaal nodig is om een bepaald resultaat te bereiken. Als je bijvoorbeeld een nieuwe webpagina moet maken, dan heb je design nodig, IT-componenten en content. Als je die elementen bij de start niet allemaal compleet hebt, dan krijg je geen complete en kwalitatieve uitkomst. De oplevering van deze werkpakketten richten we met agile methodieken in, zoals sprints en demo’s. Zo zorg je voor duidelijkheid, maar houd je tegelijkertijd ruimte voor flexibiliteit.
Realiseren wat je belooft
Vervolgens begint de uitvoering, op basis van het plan van aanpak. We gingen heel goed na: is alles wat we nodig hebben aanwezig? Wat moet er gebeuren om te realiseren wat we beloofd hebben? In de vierde en laatste fase droegen we het project over naar de staande organisatie met behulp van o.a. nieuwe guidelines en trainingen.
Dit zegt een collega
“Aan de hand van een gestandaardiseerd proces hebben we met een groot team alle content geproduceerd, gewijzigd, toegevoegd en verwijderd. Tijdens de go live waren er maar liefst 25 intoAction collega’s bezig om alles aan te passen en in te stellen. Dat opschalen ging gelukkig heel makkelijk, juist omdat we alles zo goed hadden voorbereid.”
Fabienne Lamers, Project Manager bij intoAction
Fundament
Van single brand naar house of brands
Dankzij deze gestructureerde aanpak hebben we de strakke deadline kunnen halen. Alle websites zijn live, on time en on scope. Ook al veranderde dat laatste voortdurend en werkten we lange tijd in het grootste geheim. We hebben dankzij de introductie van de werkpakketten en bijbehorende acceptatiestraten voor rust gezorgd in het project. Het proces dat we introduceerden vormt het fundament voor toekomstige rebrandingtrajecten en merkuitbreidingen bij Signify.
img
Neem contact op
Meer weten over migraties?
Stuur dan een mail naar Willem Corbijn via onderstaande knop.
Stuur een e-mail
img