img
Case Signify
Marketplaces: zo organiseer je als multinational content voor Amazon
Amazon is de afgelopen jaren sterk in opkomst. Veel retailers en merken verkopen hun producten op deze internationale marketplace. Als vendor heb je de mogelijkheid om extra content toe te voegen aan je productpagina’s, zogenaamde A+ content. Signify (voorheen Philips Lighting) wilde voor alle nieuwe consumentenproducten in verschillende landen dit soort rijk gevulde A+-pagina’s ontwikkelen.
Klant: Signify

Capability Building

E-commerce

img
7 stappen
Content voor marketplaces: waar te beginnen

Content voor een marketplace heeft specifieke kenmerken. Deze hebben we als eerste stap in kaart gebracht. Daarnaast heeft elk land weer specifieke eisen, richtlijnen en details waar je rekening mee moet houden. Bijkomende uitdagingen bij dit soort projecten is dat er vaak geen centrale opslag van content is. Ook zijn verantwoordelijkheden niet altijd belegd. Precies dat proces hebben we voor Signify gestroomlijnd.

Voor projecten als deze werken we volgens een vast 7-stappenplan. De eerste stap is het identificeren en toewijzen van alle contentbronnen en contenteigenaren in de organisatie. In fase twee bepalen we welke content er allemaal nodig is. Er zijn voor Amazon A+ meer dan 10 verschillende ‘modules’ beschikbaar waar je content voor kunt aanleveren. Om het proces beheersbaar te houden, is het belangrijk om daarin keuzes te maken.

Richtlijnen
Het belang van een goede mastertemplate
Vervolgens maakten we een datamodel voor het opslaan van alle productcontent. Daarin staan bijvoorbeeld afspraken rondom productnamen en formats voor productspecificaties. De vierde stap is het ontwikkelen van een master template. Dit template helpt enerzijds met het organiseren en creëren van de content. Anderzijds garandeert het dat de content voldoet aan de stricte richtlijnen van Amazon. Hiermee sluit het aan bij de behoeften en wensen van de eindklant. Op basis van deze Engelstalige master template stuurden we zowel het vertaalbureau aan als de diverse internationale markten die content nodig hebben voor Amazon. De zevende en laatste fase in het stappenplan betreft natuurlijk optimalisatie. Op basis van Amazon score rondom vindbaarheid en conversie, blijven we de content voortdurend updaten en verbeteren.
Dit zegt een collega
“ Een goede master template is essentieel. De instructies voor het aanleveren van elk stukje content in de template zijn super concreet, zodat er zo min mogelijk fout gaan kan gaan. We nemen er zelfs zaken als het maximale aantal karakters in op. En een lijst van woorden die je niet mag gebruiken volgens de richtlijnen van Amazon.”
Milou van Eeuwijk, Business Engineer bij intoAction
Resultaat
Schaalbaarheid & consistente merkbeleving
De organisatie van content voor Amazon is nu centraal georganiseerd bij Signify. Het belangrijkste voordeel daarvan is de schaalbaarheid. Het maakt niet uit of een product geïntroduceerd wordt in 2, 5 of 15 verschillende landen. Het proces dat we implementeerden, garandeert immers dat de juiste content altijd op de juiste plek staat. Daarmee hebben we de lokale marketeers flink ontzorgd. Bovendien zorgt de stroomlijning van dit proces voor één consistente internationale merkbeleving van Signify op Amazon. Inmiddels zijn er ruim 800 A+ pagina’s aangemaakt. Amazon belooft een conversieboost van circa 3% tot 10% dankzij de rijkere content below the fold op de productpagina’s.
Neem contact op
Meer weten over content op marketplaces?
Stuur dan een mail naar Willem Corbijn via onderstaande knop.
Stuur een e-mail
img