img
Case Signify
Contentmigratie à la intoAction: technieken én processen vloeiend samenbrengen na acquisitie

Stel je voor: je koopt als Nederlandse corporate een Amerikaans bedrijf op. Met een Amerikaanse website, totaal andere systemen en interfaces en mensen die andere businessprocessen gewend zijn. Hoe laat je zo’n acquisitie op de digitale touchpoints slagen? Martijn Dams, Nicky Bressers, Erik van Delft en Rachel Vermeulen weten er alles van. Samen met de andere teamleden leidden zij de contentmigratie van Cooper Lighting Solutions (CLS) naar het krachtige, maar complexe digitale landschap van Signify in goede banen.

Klant: Signify

Digital Activation

Content management

Content migratie

img
De uitdaging
De uitdaging van de klant
Nadat Signify de Amerikaanse concurrent CLS had aangekocht, stond de Nederlandse lichtbronnenproducent voor de uitdaging om de volledige website met productcatalogus te migreren naar hun eigen digitale landschap. Met Adobe AEM als nieuwe thuishaven. “Maar met alleen het overzetten van de contentpagina’s waren we er nog niet”, vertelt Martijn, die als businessanalist bij het project betrokken was. “CLS bleek ook honderden domeinen en een aantal microsites te hebben en allerlei kleine tools. Bovendien was het geen op zichzelf staand bedrijf. Dat vroeg dus ook om digitale ontvlechting van het oude moederbedrijf.” “Plus, we hadden te maken met tijd- en cultuurverschillen en met de sentimenten die bij medewerkers speelden”, vult projectmanager Nicky aan. “Zij hebben jarenlang voor CLS gewerkt, horen nu ineens bij Signify en moeten bepaalde dingen anders gaan doen. Daar een nieuwe weg in vinden, waar alle partijen zich comfortabel bij voelen, is net zo belangrijk als het technische deel om van de acquisitie een succes te maken.”
Van a tot z
De intoAction-aanpak
“Met een autonoom intoAction-team pakten we dit project van a tot z op”, legt deliverymanager Rachel uit. “We begonnen met een vrij uitgebreide analysefase en eindigden met deployment en adoptie. We willen dat het technisch allemaal vlekkeloos verloopt en alle content op de juiste plek staat, maar ook dat de processen goed zijn ingericht en dat de mensen hier goed mee kunnen werken. Onboarding van medewerkers in het nieuwe ecosysteem is dus een onmisbaar onderdeel van ons werk.” Een ander kenmerk van de intoAction-aanpak is de multidisciplinaire samenwerking. Rachel: “In dit project hebben onder andere specialisten in AEM, SEO, analytics en tagging en ook Lieke, onze eigen gedelegeerde product owner, meegewerkt.” Het multidisciplinaire team had in dit project een sleutelpositie, vertelt Martijn. “Als je autonoom tussen twee partijen functioneert, dan krijg je veel governancevragen. Men weet soms nog niet goed wie waarvoor verantwoordelijk is. Dat wil niet zeggen dat wij al die vragen zelf oppakten – daar waren we best kritisch in – maar we hadden wel een belangrijke signaleringsrol.”
Resultaat
Dit leverde het op

Rachel is trots op het team van intoAction. “Wat ik zo mooi vind is dat we de aanvankelijke zoektocht van zowel Signify als CLS hebben omgezet in iets positiefs. Nicky, Martijn, Lieke, Erik en de rest van het team hebben echt bruggen gebouwd. Geduldig, met inlevingsvermogen en waar nodig een klein beetje brutaliteit. Nicky beaamt dit. “Klopt, we hebben voor CLS de nadruk gelegd op de positieve punten van de acquisitie: meer gebruiksgemak, meer efficiency. Dat werd heel erg gewaardeerd, bleek uit een evaluatie met de klant.”

img
Succesverhalen
Benieuwd waar wij nog meer aan werken?
Elke organisatie en elke opdracht is anders, kijk hieronder waar wij nog meer aan werken?
Neem contact op
Meer weten over ons werk?
Stuur dan een mail naar Willem Corbijn via onderstaande knop.
Stuur een e-mail
img